Journal 64 - Jussi Adler-Olsen

Då var boken läst! Som jag skrev tidigare så har jag läst de tre böcker som givits ut om Carl Mörck och Avdelning Q; Kvinnan i rummet, Fasanjägarna, och Flaskpost från P. Avdelning Q är Köpenhamnspolisens avdelning för cold cases, och det saknas inte jobb för Carl och hans medarbetare!
Journal 64 är en otäck historia om Nete Hermansen, en ung flicka som skickas till Kvinnohemmet på ön Sprogö. Det handlar om övergrepp, misshandel och maktmissbruk. Nete lyckas till slut komma ifrån ön, men kan hon komma ifrån det förflutna?
Carl får dessutom problem när en gammal mordutredning återigen blir aktuell; hans farbror drunknade 1978 under "mystiska omständigheter". Utredningen lades den gången ner på grund av brist på bevis, men det fanns två huvudmisstänkta; Carls kusin Ronny - och Carl själv. Nya uppgifter dyker upp...
Även om böckerna är fristående med avslutade fall, så tycker jag att man bör läsa dem i ordning. Del 1, Kvinnan i rummet, finns att köpa som pocket, och del 2, Fasanjägarna, kommer som pocket i höst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0