Ibland går tiden lite för fort...

... och helt plötsligt inser man att det gått väääldigt lång tid sedan förra inlägget i bloggen! :/
Nåja, man kan väl bättra sej!
Sedan förra inlägget har jag hunnit läsa en hel drös böcker! Snabbrecensioner följer här;
Clive Cussler "Navigatören": Jag har inte läst så mycket av Cussler tidigare, men tyckte att action mixat med historia borde passa mej - och det gjorde det! FN-inspektören Carina Mechadi ska kolla upp fornfynd i ett museum i Bagdad, men är nära att bli mördad. Kurt Austin och Joe Zavala hjälper henne, och det blir ett hisnande äventyr. En mycket gammal staty, "Navigatören" har en huvudroll i den här historien, men tornerspel, dykäventyr, helikoptrar, och en gammal president har sina roller...
Monica Ali "Den okända historien": Vad skulle hänt om prinsessan Diana inte dött i den där bilolyckan i tunneln? Om hon istället valt att iscensätta sin död, och försvinna till ett anonymt liv i USA. Plastikkirurgi, färgat hår och linser gör att hon kan leva normalt i en liten småstad. Men det dåliga samvetet finns ständigt med henne, hon håller koll på sina barn genom skvallertidningar och nyheter - finns en möjlighet att komma tillbaka? Och så en dag kommer någon som känt henne under hennes prinsessliv, och jakten startar igen.
Även om det är en helt påhittad historia, så finns det många händelser och detaljer beskrivna, som gör att det inte känns riktigt påhittat ändå!
Jonathan Tropper "Sju jävligt långa dagar": Ja, den bästa recensionen blir faktiskt att citera baksidestexten på boken!  "På sin frus trettiofjärde födelsedag överraskar Judd henne i säng med hans chef, radioprofilen Wade Boulanger. Judd står i sovrumsdörren med hennes favorittårta i händerna och ser livet rämna. Två månader senare, på väg till sin pappas begravning, får han veta att hans blivande exfru är gravid. Till på köpet förväntas han sitta shiva, en judisk sorgevecka, tillsammans med sin minst sagt utåtagerande familj. Det blir sju långa dagar, fyllda av överraskningar och röjda hemligheter, slagsmål, otrohet och evig kärlek."
Bitvis hysteriskt roligt, bitvis mycket sorgligt. Det är verkligen ett gäng udda personligheter som samsas i den här familjen, och det blir en och annan överraskning under den här veckans gång.
Marita Conlon-McKenna "Sommarbruden": Dan friar till Amy under en romantisk Venedigresa. Familjen blir överförtjust, och bröllopet börjar omedelbart planeras. Visst låter det bra? Men givetvis blir det problem. Amy blir en riktig Bridezilla som inte kan tänka på eller prata om något annat än bröllop, och Dan får kalla fötter - och slår upp förlovningen. Finns det något sätt att reda upp detta, så att det blir ett bröllop till slut?
Ja, det var en liten snabbsammanfattning av en del av det jag läst sedan sist!

RSS 2.0